- 90 g Granaatappelpitjes
- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ganzeborst met waterkerst (petto doca in crecione) op tafel.
- Week de sultanas ca. 3 uur in de jenever.
- Was de waterkers en dep hem droog. Maak een dressing van olijfolie, aceto balsamico en wat zout.
- Rooster de pijnboompitten in een beetje olijfolie.
- Hak de soepgroente fijn. Verhit in een casserole een beetje olijfolie en braad de ganzeborst daarin aan. Giet de groentebouillon erbij en voeg de soepgroente toe. Doe de deksel op de pan en laat alles in een voorverwarmde oven op 180 graden gaar worden. De ganzenborst moet steeds voor 1/3de bedekt zijn met groentebouillon. Aan het eind van de gaartijd moet de ganzenborst nog roze zijn. Je kunt het controleren met een vleesthermometer, 63 graden is goed.
- Verdeel de waterkers over de borden en druppel de helft van de dressing erover. Snijd de nog lauwe ganzenborst in plakken en leg deze op de waterkers. Verdeel de soepgroenten, granaatappel, pijnboompitten en sultanas erover. Bedek de plakken met de rest van de dressing.