Entrecote met tagliatelle

Entrecote met tagliatelle

Smulweb imageSmulweb

Sappige entrecote van de grill met zachte gorgonzolasaus, geserveerd met al dente tagliatelle en gebakken spinazie en lente-ui. Buonissimo!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Kalfsnek

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Entrecote met tagliatelle op tafel.

  1. Leg de kalfslende op de snijplank en snijd hem in 4 of 5 gelijke delen. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed voorverwarmen. Verwarm de oven voor op 170°C.
  3. Zet een ruime pan water op met een scheutje olie en wat zout en breng dit aan de kook voor de pasta en lente-ui. Blancheer de lente-uitjes en kook daarna de pasta in hetzelfde water, al dente.
  4. Zet een steelpannetje op het vuur en breng de slagroom aan de kook. Voeg hierbij de gorgonzola en meng dit tot een massa met een garde en breng het op smaak (evt. nog afbinden met allesbinder).
  5. Smeer de entrecotes in met een beetje olie en grill deze tot er een mooi streepje op staat en doe vervolgens hetzelfde met de andere kant. Zet ze voor 5 minuten in de oven tot ze mooi rosé zijn.
  6. Zet een bakpan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Doe de spinazie erin en schud dit gelijk op en breng het op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de pasta op een bord, leg de entrecote erop (evt. gesneden). Daarna de gebakken spinazie, lente-ui en als laatste de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Pasta