Zeeuwse mosselsoep met prei en selderij

Zeeuwse mosselsoep met prei en selderij

Smulweb imageSmulweb

Een hartige zeeuwse mosselsoep met prei en selderij waar je van blijft lepelen! Gemaakt met verse groenten en visbouillon. Perfect voor een comfortabel, warm diner.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zeeuwse mosselsoep met prei en selderij op tafel.

  1. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij, de worteltjes en de prei klein.
  2. Bak de spekblokjes in een diepe soeppan in de boter 3 minuten. Bak de groenten vervolgens 3 minuten mee. Voeg de visbouillon of het mosselkookvocht toe en kook de soep 20 minuten.
  3. Schep met een schuimspaan een flinke schep groenten uit de soep en houd ze apart. Pureer de soep. Voeg de slagroom toe en breng de soep weer aan de kook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Voeg de mosselen en achtergehouden groenten toe en warm de soep nog even door. Hak de bladselderij grof.
  5. Schep de soep in diepe borden en strooi de selderij erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei