- 8 Filodeeg plakken
- 400 g Pastasaus Bolognese
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehakttaart met filodeeg op tafel.
- Maak eerst de gehaktsaus. Smelt een beetje boter in een koekenpan en voeg het verkruimelde gehakt toe. Bak het gehakt al roerend tot het zijn rode kleur verliest. Kruid met peper en zout. Voeg de inhoud van de pot saus toe en laat het geheel nog enkele minuten pruttelen.
- Laat de vellen filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm of ondiepe ovenschaal in met boter en leg hierin een vel deeg.
- Bestrijk het deeg met gesmolten boter (laat de randen over de vorm hangen). Leg hierbovenop een tweede vel deeg en bestrijk ook dit met boter. Leg een derde vel en opnieuw boter en tenslotte een vierde vel.
- Schep de gehaktsaus in de vorm en vouw de overhangende stukken over de vulling naar binnen. Leg hierop opnieuw 3-4 vellen deeg. Bestrijk ook nu weer elke laag met boter. Vouw de overhangende randen nu in de vorm (knip het geheel evt. in de hoeken bij.).
- Maak met een scherp mes een ruitjespatroon in het filodeeg en schuif de vorm in de hete oven.
- Bak de gehakttaart gaar in ongeveer 25 minuten.