Spareribs (klassiek)

Spareribs (klassiek)

Smulweb imageSmulweb

De klassieke Amerikaanse spareribs zijn een lekkere en feestelijke maaltijd. Na het marineren in sojasaus, hoisinsaus, rijstwijn en chilisaus, laat je de spareribs 30 minuten in de oven bakken op 180 graden. Om de spareribs nog even af te maken leg je ze nog even op de BBQ.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spareribs (klassiek) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de sojasaus, de hoisinsaus, de Chinese rijstwijn of sherry, het vijfkruidenpoeder, de suiker, de chilisaus en de knoflook in een grote kom (eventueel nog een flinke schep honing erbij).
  3. Leg de spareribs in een ondiepe schotel en giet het mengsel eroverheen. Draai ze om, zodat ze aan alle kanten goed zijn bedekt. Dek af en laat 1 uur in de koelkast marineren. Draai de spareribs af en toe om.
  4. Haal de spareribs uit de marinade en schik ze in één laag op het rooster boven een braadslee voor de helft gevuld met warm water. Smeer ze in met een deel van de marinade en bewaar de rest.
  5. Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Haal daarna de braadslee eruit en keer de spareribs, smeer ze in met de rest van de marinade en bak nog 30 minuten of tot ze gaar zijn.
  6. (optioneel) Bereid de spareribs op de bbq.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees