Gerookte chinese (char sui) varkenshaas

Gerookte chinese (char sui) varkenshaas

Smulweb imageSmulweb

Met dit heerlijke recept heb jij in no-time de perfecte Gerookte Chinese (Char Sui) Varkenshaas op tafel staan. Gemarineerd en gerookt tot in absolute perfectie. Perfect voor op de BBQ.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gerookte chinese (char sui) varkenshaas op tafel.

  1. Marineer de varkenshaasjes zo'n 6-7 uur in de marinade (draai halverwege het vlees om).
  2. Stook de smoker of bbq op met briketten en eikenhoutsnippers. Dit hoeft niet per se speciaal rookhout te zijn
  3. houtsnippers van de dierenwinkel werken net zo goed. Als je een bbq gebruikt, zorg dan wel dat deze een deksel heeft en leg het vlees zo ver mogelijk van de kooltjes vandaan.
  4. De bedoeling is om het vlees in zo'n 2 uur langzaam te garen. Om te controleren of het vlees gaar is, gebruik een kerntemperatuurmeter die in het vlees blijft zitten terwijl de digitale weergave buiten de smoker kan blijven. Zo hoef je de smoker niet te openen en blijft de hitte netjes binnen.
  5. Wanneer de kerntemperatuur van het vlees zo'n 62-63 graden heeft, kan het vlees van de smoker. De temperatuur voor medium varkenshaasjes ligt tussen 65-70 graden maar het vlees zal nog wat nagaren.
  6. Laat het vlees dan zo'n 10 minuten rusten voor je het aan gaat snijden. Snijd het in dunne plakjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees