De originele caesar salad

De originele caesar salad

Smulweb imageSmulweb

Je gasten verrassen met een klassieker? Maak de originele caesar salad als voorgerecht. Zachtgekookte eieren, parmezaanse kaas, knoflookolijfolie en croutons doen het altijd goed!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke De originele caesar salad op tafel.

  1. Breek de bladeren van de krop en houd ze heel.
  2. Giet de olijfolie over de sla en strooi peper en zout eroverheen. Schud de salade voorzichtig door elkaar.
  3. Breek de zachtgekookte eieren over de salade en voeg Worcestershire saus en citroensap toe. Schud het geheel opnieuw voorzichtig door elkaar.
  4. Strooi de Parmezaanse kaas over de salade en voeg de croutons toe. Schud het geheel nogmaals voorzichtig door elkaar.
  5. Serveer de salade op een gekoeld bord. Eet de salade met de hand, één blaadje per keer.
  6. Voor de zachtgekookte eieren: breng een kleine pan met water aan de kook. Haal de pan van het vuur en leg twee eieren in het water. Haal ze na 1 minuut weer uit de pan.
  7. Voor de knoflookolijfolie: marineer 4-5 tenen knoflook in 250-375 milliliter extra vergine olijfolie. Dek het af en laat het geheel 4-5 dagen staan. Verwijder de knoflooktenen.
  8. Voor de croutons: Neem twee oude witte broden, verwijder de korst en snijd iedere snee in blokjes. Doe de blokjes in een grote ovenschaal, bedruppel het met ongeveer 200 milliliter knoflookolie. Draai de blokjes om zodat de olie aan alle zijden komt. Doe de schaal 30 minuten in de oven (250 graden). Draai de croutons regelmatig om (iedere 4-5 minuten) om aanbranden te voorkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Salade Ei Fruit Sauzen Thee Citroen Citroensap