Teriyaki-zalm met ingemaakte groenten

Teriyaki-zalm met ingemaakte groenten

Smulweb imageSmulweb

Teriyaki-zalm met ingemaakte groenten. De zalm wordt gemarineerd in sojasaus, suiker en sherry. Serveer de zalm op smaak gebrachte groenten zoals wortel, komkommer, daikon en gember. Bak de zalm net gaar in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Teriyaki-zalm met ingemaakte groenten op tafel.

  1. Roer de sojasaus, suiker en sherry in een kleine kom door elkaar om de suiker op te laten lossen.
  2. Leg de vis in een ondiepe schaal en schenk het sojamengsel eroverheen. Laat het geheel 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Doe voor de ingemaakte groenten de komkommer in een zeef boven een kom. Bestrooi het met 2 tl zout en laat het 10 minuten staan. Spoel de komkommer goed af en dep het droog met keukenpapier.
  4. Verwarm de oven voor op 180C. Laat de azijn en suiker in een steelpan op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Laat licht afkoelen en schep de komkommer, wortel, daikon en gember erdoorheen. Laat het geheel afkoelen terwijl je de zalm bakt.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de zalm op de bakplaat, schenk de marinade eroverheen en bak het geheel 8-10 minuten tot de zalm net gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen