Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Teriyaki-zalm met ingemaakte groenten op tafel.
- Roer de sojasaus, suiker en sherry in een kleine kom door elkaar om de suiker op te laten lossen.
- Leg de vis in een ondiepe schaal en schenk het sojamengsel eroverheen. Laat het geheel 30 minuten marineren in de koelkast.
- Doe voor de ingemaakte groenten de komkommer in een zeef boven een kom. Bestrooi het met 2 tl zout en laat het 10 minuten staan. Spoel de komkommer goed af en dep het droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180C. Laat de azijn en suiker in een steelpan op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Laat licht afkoelen en schep de komkommer, wortel, daikon en gember erdoorheen. Laat het geheel afkoelen terwijl je de zalm bakt.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de zalm op de bakplaat, schenk de marinade eroverheen en bak het geheel 8-10 minuten tot de zalm net gaar is.