- 4 takjes Basilicum (takje)
- 300 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse gebakken aubergine op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aubergines in plakken van 1/2 cm. Bestrijk ze met wat olie en bestrooi met zwarte peper.
- Verhit een grote grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bak de aubergine-plakken in delen 1-2 min. aan elke kant tot ze licht geschroeid zijn. Neem van het vuur en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de helft van de plakken tomaat over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de helft van de pastasaus erover, bestrooi met 10 basilicumblaadjes en leg de helft van de plakken aubergine erop.
- Herhaal met de rest van de tomaat, pastasaus, basilicum en aubergine. Verdeel de mozzarella erover.
- Bak het geheel 15 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en bubbelt en alles goed warm is.