Mosselen op zn spaans

Mosselen op zn spaans

Smulweb imageSmulweb

Mosselen op z'n Spaans, een onweerstaanbaar zomers gerecht! Met ui, knoflook, chorizo, tomatenblokjes en witte wijn. Krijg je er ook zo'n vakantiegevoel van?

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mosselen op zn spaans op tafel.

  1. Bereid de mosselen volgens basisrecept.
  2. Pel de uien en snipper ze fijn. Pel de knoflook. Snijd de chorizo in kleine blokjes.
  3. Verhit in de pan de olie. Bak de uien op een matig vuur ca. 2 minuten, maar laat ze niet kleuren. Pers de knoflook erboven uit.
  4. Voeg de chorizo, mix voor mosselen, tomatenblokjes en wijn toe. Breng dit aan de kook en laat het koken tot bijna al het vocht verdampt is.
  5. Voeg de mosselen zonder het kookvocht toe en laat ze door en door warm worden.
  6. Schep ze af en toe om.
eet smakelijk