Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zwitserse heerlijke aardappelpoffertjes op tafel.
- Maak de aardappelen met een vork heel fijn in een kom. Meng 200 gr bloem en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Meng alles tot een fijn beslag.
- Verdeel het deeg in 16 stukken. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak en rol de stukken deeg hierop tot rollen van 2 cm dik. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik.
- Verwarm de grill van de oven voor. Kook de aardappelpoffertjes in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 2 minuten gaar. Ze komen dan bovendrijven. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitlekken.
- Spreid de aardappelpoffertjes in de ovenschaal uit en strooi de kaas erover. Schuif het schaaltje onder de hete grill en laat de kaas in 2 minuten smelten.