- 1 el Bieslook vers
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Heerlijke zomerse pastasalade op tafel.
- Kook de pasta in water met bouillontablet beetgaar (volg de instructies op de verpakking).
- Stort de pasta in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en sprenkel er wat olijfolie over. Schep goed door.
- Snijd een paar dunne plakjes van de ui af voor de garnering en snipper de rest. Snijd de paprika in stukjes en de gedroogde tomaatjes in smalle reepjes.
- Stort de uitgelekte en afgekoelde tagliatelle terug in de pan.
- Doe de erwten, maïs en kappertjes in het vergiet, spoel er water over en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en maak de stukjes los.
- Neem 1 el olie van de gedroogde tomaatjes en doe in een kleine koekenpan. Smoor daarin de ui en de paprika voor ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook uit boven de pan de laatste minuut.
- Laat het mengsel afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Meng in de pan de pasta met de erwtjes, maïs, kappertjes en tonijn. Roer het afgekoelde groentemengsel erdoor.
- Meng in een kom het mayonaise, citroensap en 3 el. olie van de gedroogde tomaatjes en meng dit door de pasta en strooi er Italiaanse kruiden over.
- Voeg de bieslook en peterselie toe en meng nog een keer goed door. Garneer met de dunne plakjes ui.