Broodje visburger

Broodje visburger

Smulweb imageSmulweb

Een broodje lekkerbek gaat er altijd wel in, helemaal als je het zelf maakt! In dit geval met een visburger, gemaakt van lekkerbek, ui, citroensap en peterselie. Heerlijk op een broodje met sla, tomaat en komkommer en een lekker sausje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Kaiserbroodje

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Broodje visburger op tafel.

  1. Pel de uien en snipper de witte ui heel fijn. Hak de peterselie fijn.
  2. Dep de vis droog. Hak 2/3 van de vis heel fijn in de keukenmachine en snijd de rest met de hand heel fijn. Meng in een schaal de vis, 4 el paneermeel, het citroensap, het ei, de peterselie en de ui met ½ tl zout goed door elkaar. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe als het te vochtig blijft (zoals bij mij gebeurde).
  3. Vorm met vochtige handen 2 gewone of 2 kleinere burgers van het vismengsel en zet ze in de koelkast. Verhit de olie in een anti-aanbakpan. Haal de burgers door de rest van het paneermeel. Bak de burgers aan elke kant ongeveer in 4-5 minuten goudbruin.
  4. Bak ondertussen de broodjes af. Snijd de broodjes doormidden en bestrijk de onderste helft met alioli, mayonaise of remouladesaus. Leg er sla en tomaatplakjes op, de visburger, dunne plakjes komkommer en uienringetjes.
eet smakelijk