Zomersalade met granen knoflook citroen en kruiden

Zomersalade met granen knoflook citroen en kruiden

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zomerse salade met granen, knoflook, citroen en kruiden. Parelgort, rijst, farro en zachte knoflook worden gestoomd tot perfectie. Munt- en peterselieblaadjes geven de salade kleur en smaak. Als topping gebruiken we geroosterde havervlokken, venkel- en komijnzaad. Dressing is gemaakt van olijfolie, citroen, zeezout en peper.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g rode rijst
  • 100 g Parelgort

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zomersalade met granen knoflook citroen en kruiden op tafel.

  1. Breng alle rijst en de parelgort met de bol knoflook en de kruidensteeltjes in een pan met koud water aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken. (Als je farro gebruikt, kook deze dan 30 min. voor je de rijst toevoegt want farro moet 50 min. koken.) Controleer of de korrels zacht zijn, kook anders nog 1 min. extra. Giet af in een zeef en bewaar het kookwater.
  2. Plaats de zeef met rijst op de pan met het kookwater. Dek af met een deksel, zet terug op het vuur en laat de korrels 10 min. stomen. Draai het vuur uit en doe de granen in een kom om af te koelen.
  3. Verwijder de kruidensteeltjes en gooi ze weg. Neem de bol knoflook en knijp alle teentjes uit boven een kom. Prak de knoflook licht met een vork. Hak de munt- en peterselieblaadjes en roer ze door de knoflook. Breng goed op smaak met zeezout en versgemalen peper, flink wat extra vierge olijfolie en het citroensap. Roer deze dressing door de afgekoelde rijst. Proef en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
  4. Verhit de boter en een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg het venkelzaad, komijnzaad en de havervlokken toe. Roerbak 2-3 min. tot de zaadjes beginnen te geuren en de vlokken licht geroosterd zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kruiden Fruit Zomerse salade Citroen