- 2.5 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip parmigiana (van bill granger) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en roerbak de knoflook een paar seconden. Voeg de tomaat, suiker, 1 tl zeezout en wat versgemalen zwarte peper toe. Laat de saus onder af en toe roeren circa 15 minuten zachtjes koken tot de olie komt bovendrijven en de saus ingekookt en licht gebonden is. Neem de pan van het vuur en roer er de basilicum door.
- Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak de kipfilets 1-2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en leg ze in een ovenschaal.
- Schenk de tomatensaus over de kip, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met Parmezaanse kaas. Sprenkel er nog wat extra olijfolie over.
- Bak de kip in 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en bubbelt.