Rucolasalade met vijgen prosciutto en blauwe kaas

Rucolasalade met vijgen prosciutto en blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke rucolasalade met zoete vijgen en zoute prosciutto. De blauwe kaas en de dressing van mosterd, zeezout en olijfolie maken het helemaal af. Perfect voor een lekkere snel te bereiden lunch!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Vijg vers

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Rucolasalade met vijgen prosciutto en blauwe kaas op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak de plakken prosciutto in 1 minuut aan elke kant knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken. Breek de plakken als ze zijn afgekoeld in kleinere stukken.
  2. Giet de olie uit de pan in een kommetje en voeg azijn, mosterd, een snufje zeezout en versgemalen peper naar smaak toe.
  3. Verdeel de rucola over 4 borden en leg de vijgparten erop. Strooi de kaas en de stukjes prosciutto eroverheen en sprenkel de dressing over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas