Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

Smulweb imageSmulweb

Deze pompoen lasagne is smaakvol en zit boordevol vezels. Breng het pompoenmengsel op smaak met paprika, nootmuskaat, zwarte peper en zout. Bovenop leg je nog een heerlijk laagje bechamelsaus en Parmezaanse kaas. De lasagnevellen zitten verpakt in de schaal, direct klaar voor in de oven!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Pompoen lasagne op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180C/Gas 4. Verhit de olijfolie in een grote zware pan. Voeg de pompoen toe en laat, afgedekt, zachtjes roeren van tijd tot tijd, tot de pompoen gaar is, tot een uur.
  2. Bestrooi de pompoen met veel paprika, een snufje nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en een beetje zout, naar smaak.
  3. Voeg de ricotta toe en roer dit goed door en haal de pan van het vuur. Deksel op de pan en laat dit mengsel rusten.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje zonder bruin te laten worden. Voeg de bloem beetje bij beetje toe en voortdurend roeren om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
  5. Als de bloem door de boter is opgenomen, blijf dan roerend 4 tot 5 minuten koken.
  6. Voeg de 350 ml melk toe en blijf voortdurend roeren tot een gladde, dikke en romige saus ontstaat.
  7. Leg een laag lasagnevellen op de bodem van een grote ovenvaste schaal.
  8. Schep dan een derde van het pompoenmengsel erop.
  9. Leg meer vellen over de top, gevolgd door een laag van het pompoenmengsel en een andere laag van pasta, gevolgd door een laatste laag van het pompoenmengsel.
  10. Eindig met een laag lasagnevellen pasta.
  11. Giet 150 ml melk over de bovenkant en laat deze door alle lagen bladen lopen.
  12. Bak gedurende tien minuten in de voorverwarmde oven, verwijder dan en verdeel de bechamelsaus over de top.
  13. Bak nog eens 15-20 minuten af totdat alle melk is opgelost door de pasta en de lasagne er knapperig uitziet.
  14. Haal de lasagne uit de oven, bestrooi met parmezaanse kaas en plaats terug in de oven voor een paar minuten (zorg ervoor dat de bechamelsaus goudbruin wordt).
  15. Haal de lasagne uit de oven en serveer. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pasta Pompoen