- 3 tl Anijszaad Gemalen
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spekkoek op tafel.
- Splits eieren en klop eiwitten stijf.
- Doe kruiden in een apart bakje en vet bakblik goed in.
- Verwarm de oven op grillstand.
- Klop de eidooiers met de suiker en vanillesuiker met een garder. Voeg boter en bloem toe en maak een glad beslag.
- Spatel dit beslag voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Verdeel het beslag over twee kommen.
- Meng de kruiden door een van de kommen met beslag. Spatel goed door elkaar.
- Doe een laagje van het beslag zonder kruiden in het bakblik en grill dit ongeveer 1-2 minuten. Haal het bakblik uit de oven en doe een laagje van het beslag met kruiden over de eerste laag heen. Herhaal totdat het beslag op is.
- Laat de spekkoek afkoelen en snijd in plakken. Serveer als dessert of bij de koffie.