Spekkoek

Spekkoek

Smulweb imageSmulweb

Een spekkoek maken is echt de moeite waard. Het kost wat tijd, maar je maakt er indruk mee! Baklaagje voor baklaagje: afwisselend naturel en met kruiden. Verwarm de oven op grillstand en smullen maar!

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 tl Anijszaad Gemalen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spekkoek op tafel.

  1. Splits eieren en klop eiwitten stijf.
  2. Doe kruiden in een apart bakje en vet bakblik goed in.
  3. Verwarm de oven op grillstand.
  4. Klop de eidooiers met de suiker en vanillesuiker met een garder. Voeg boter en bloem toe en maak een glad beslag.
  5. Spatel dit beslag voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Verdeel het beslag over twee kommen.
  6. Meng de kruiden door een van de kommen met beslag. Spatel goed door elkaar.
  7. Doe een laagje van het beslag zonder kruiden in het bakblik en grill dit ongeveer 1-2 minuten. Haal het bakblik uit de oven en doe een laagje van het beslag met kruiden over de eerste laag heen. Herhaal totdat het beslag op is.
  8. Laat de spekkoek afkoelen en snijd in plakken. Serveer als dessert of bij de koffie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Spekkoek