Zuppa di cozze

Zuppa di cozze

Smulweb imageSmulweb

Deze Zuppa di cozze is een heerlijk Italiaans gerecht met mosselen, bleekselderij en ui. De romige soep bevat een vleugje pesto en basilicum, wat zorgt voor die typisch Italiaanse smaak.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zuppa di cozze op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd de selderij in dunne boogjes. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de bleekselderij glazig (5 minuten). Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen.
  2. Voeg er al roerende 8 dl water aan toe en breng de soep aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot ze zijn opgelost. Kook de soep 10 minuten op een matig vuur.
  3. Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de room en de Pesto toe. Verdeel de rest van de room over 4 soepkoppen, schep de soep erover en strooi de basilicum erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Sauzen Kruiden