- 270 g Radicchio
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Lauwwarme salade van radicchio met rucola en feta op tafel.
- Snijd de radicchiokropjes in vieren. Rooster de radicchio in een droge, heel hete grillpan tot de radicchio aan alle kanten mooi geschroeid is. Doe in een grote kom en rooster ook de sneden brood.
- Bak voor de warme dressing de plakjes knoflook, pijnboompitten en rozijnen in een beetje olijfolie. Neem als de knoflook begint te kleuren de pan van het vuur en schenk de balsamicoazijn erbij. Het meeste vocht zal verdampen als het de hete pan raakt, dus houd je een stroperige dressing over. Laat een beetje afkoelen.
- Scheur de geroosterde radicchio en brood in grove stukken en doe ze terug in de grote kom. Schep de dressing erdoor en knijp deze er dan weer uit.
- Verdeel de radicchio en het brood over 6 borden. Leg de rucola erop, en de pijnboompitten en rozijnen die nog in de kom zitten. Verkruimel de feta erover.