Stoofpot van eendenbouten

Stoofpot van eendenbouten

Smulweb imageSmulweb

Verras je smaakpapillen met deze overheerlijke stoofpot van eendenbouten. Vlees vol van smaak aangevuld met wortel, selder en een sausje van wijn, laurierblaadjes en tijm. Serveer met aardappelpuree voor extra comfort.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stoofpot van eendenbouten op tafel.

  1. Snijd de geschilde wortelen in blokjes van 1 cm. Snijd de uien en het knoflook grof. Snijd de selder in stukjes van 1/2 cm dik.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  3. Kruid de eendenbouten met zwarte peper en zout en bestrooi lichtjes met de bloem. Schud er de overtollige bloem af.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige stoofpot en bak de bouten aan alle kanten mooi bruin. Haal uit de kookpot.
  5. Verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie in dezelfde stoofpot en stoof de stukken ui en het knoflook glazig. Voeg de blokjes wortel en de stukjes selder toe en stoof nog enkele minuten.
  6. Leg de bouten weer in de stoofpot en voeg de bouillon, de witte wijn, de laurierblaadjes en de takjes tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook. Dek de stoofpot af en zet minstens 1 uur in de voorverwarmde oven.
  7. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm en rozemarijn voor het serveren.
  8. Serveer met een romige aardappelpuree en een groene gemengde salade of met stokbrood en sla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje