Chili con carne en rijst met mais

Chili con carne en rijst met mais

Smulweb imageSmulweb

Comfort food: chili con carne en rijst met mais. Pittig gehakt met ui, paprika, Spaanse peper, bonen, en een Kruidenmix Chili Con Carne. Geserveerd met een lekkere maïsrijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Chili con carne en rijst met mais op tafel.

  1. Laat bonen uitlekken in zeef of vergiet.
  2. Pel ui en snijd klein.
  3. Was paprika, verwijder zaadlijsten en snijd in blokjes.
  4. Ontdoe Spaanse peper van zaadjes en snijd in reepjes.
  5. Kook rijst volgens instructies op verpakking.
  6. Laat margarine lichtbruin worden en fruit ui, paprika en Spaanse peper.
  7. Voeg gehakt toe en bak rul.
  8. Pers knoflook erboven uit.
  9. Roer tomatenpuree erdoor.
  10. Roer water en Kruidenmix Chili Con Carne door elkaar en schenk het mengsel erbij. Breng al roerend aan de kook.
  11. Voeg bonen toe.
  12. Roer af en toe en laat in ca. 15 minuten goed warm worden.
  13. Laat maïs uitlekken en meng de maïskorrels door de gekookte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Chili con carne