Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaans dessert met een twist. Gemaakt met amaretti, mascarpone, slagroom en limoncello. De koekjes zijn doordrenkt in limoncello en door de citroenrasp heeft het dessert een frisse smaak.

15 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Amaretti
  • 30 ml Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Limoncello tiramisu op tafel.

  1. Roer de mascarpone met de suiker los. Roer de slagroom erdoor en klop het mengsel met een garde of mixer stijf. Spatel de citroenrasp erdoor.
  2. Bedek de bodem van een schaal met 1/3 deel van de amaretti koekjes en besprenkel de koekjes met de limoncello.
  3. Schep hier de helft van het mascarpone mengsel over en bedek deze laag met weer 1/3 deel van de amaretti koekjes. Besprenkel de koekjes weer met limoncello en schep de rest van het mascarpone mengsel over de koekjes.
  4. Zet dit weg in de koelkast tot gebruik (minimaal een uur om op te stijven en om de citroensmaak goed in het mengsel te laten trekken).
  5. Garneer vlak voor het serveren met de rest van de amaretti koekjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts