Gebakken tomaat-risotto met tonijn

Gebakken tomaat-risotto met tonijn

Smulweb imageSmulweb

Een maaltijd bomvol smaak: gebakken tomaat-risotto met tonijn uit de oven. Zacht en glazig gebakken ui met chilipeper, rijst en tomaten goed gekookt in water. De smaak van tonijn en peper maken deze heerlijke risotto helemaal af.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 takjes Basilicum (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken tomaat-risotto met tonijn op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Zet een vuurvaste ovenschaal (geen aardewerk, kies bijvoorbeeld een geëmailleerde gietijzeren schaal met 3 liter inhoud en een deksel of gebruik een braadpan die ovenbestendig is) op middelhoog vuur.
  3. Voeg de olijfolie, ui, chilipeper (indien gewenst) en 1 tl zout toe. Bak al roerend 5 minuten tot de ui zacht en glazig is.
  4. Voeg nu de rijst toe en bak nog 1 minuut.
  5. Voeg 350 ml water en de tomaten toe en breng zachtjes aan de kook.
  6. Roer er de tonijn en wat peper door, dek de schaal af en bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de rijst is gekookt.
eet smakelijk