Oosters gekruide kip met spinazie

Oosters gekruide kip met spinazie

Smulweb imageSmulweb

Met deze oosters gekruide kip met spinazie breng je de zon in huis. Oestersaus, vissaus en ketjap zorgen voor die lekkere smaak. Lekker met rijst om alles op te lepelen en geroosterde cashewnoten voor een extra bite!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosters gekruide kip met spinazie op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper het sjalotje.
  3. Verhit de olie in de wok en braad de kipfilet aan. Voeg het sjalotje toe en fruit even mee. Voeg vervolgens het gemberpoeder, de oestersaus, vissaus, ketjap, zout en chilisaus toe. Pers de knoflookteentjes uit boven de wok. Laat het geheel onder voortdurende roeren 5 minuten aanbraden.
  4. Voeg de kokosmelk en de spinazie toe. Doe een deksel op de pan en laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken. Blijf af en toe omroeren.
  5. Snijd ondertussen de Spaanse pepers fijn. Doe de pepers in de pan en roer alles goed om.
  6. Hak de cashewnoten grof en strooi ze voor het serveren over het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Spinazie