Ricotta-groentetaart

Ricotta-groentetaart

Smulweb imageSmulweb

Met deze ricotta-groentetaart en een vertederende korst van bladerdeeg en gevuld met knapperige sperziebonen, sappige tomaten en rucola, kun je niet stoppen met opscheppen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ricotta-groentetaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 30 bij 22 cm. Prik met een vork gaatjes tot op 1,5 cm van de rand, bestrijk het deeg met ei en leg op een ingevette bakplaat. Bak 20 minuten in de oven tot de taartbodem lichtbruin en gaar is.
  3. Blancheer de sperziebonen in kokend water met zout beetgaar, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng de ricotta met de knoflook en 40 ml citroensap.
  4. Neem de taartbodem uit de oven, bestrijk met het ricottamengsel en de pesto en beleg met de tomaten. Besprenkel met olijfolie en zet 5-8 minuten terug in de oven.
  5. Meng de rest van het citroensap en de olie met de bonen en rucola, schep door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem de taart uit de oven en laat licht afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Taart