Japanse parelgortsalade met broccoli

Japanse parelgortsalade met broccoli

Smulweb imageSmulweb

Deze Japanse salade met parelgort en broccoli met een heerlijke dressing van sojasaus, rijstazijn en gember is niet alleen goed te doen, maar ziet er dankzij de groene accenten ook nog eens prachtig uit.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 22.5 g Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Japanse parelgortsalade met broccoli op tafel.

  1. Kook de parelgort (of rijst) in een grote pan met wat zout in 25-30 minuten (of 40-50 minuten) beetgaar. Giet af en spoel af.
  2. Blancheer de broccoli 2 minuten in een pan met kokend water tot deze heldergroen is. Spoel af en laat uitlekken.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  4. Meng het gort, de broccoli, de bosui, spinazie, munt en dressing met elkaar in een grote kom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli