Chili sin carne

Chili sin carne

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een explosie van smaken met deze vegan chili sin carne. Bereid met paprika, courgette, kikkererwten, kidneybonen en specerijen op een bedje van heerlijk gekookte rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kikkererwten gedroogd
  • 15 g takje Koriander

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chili sin carne op tafel.

  1. Kook de rijst in een ruime pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een grote steelpan op matig vuur. Bak hierin ui, knoflook en bleekselderij 5-6 minuten onder af en toe roeren.
  3. Voeg de specerijen toe en roer alles 1-2 minuten tot het geurt.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles nog 1 minuut door.
  5. Voeg de courgette, paprika, kikkererwten, kidneybonen, tomaten en 165 ml water toe en breng aan de kook.
  6. Draai het vuur lager en laat 10-15 minuten zachtjes koken, zodat het wat inkookt.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de groentestoof.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst