Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Zomerse gehaktballetjes met citroen en dille op tafel.
- Hak de ui (en eventueel een teentje knoflook) heel fijn, net als de dille en de peterselie. Voeg de gehakte spullen aan het gehakt toe, met een snufje gedroogde oregano, royaal zout en peper, en één losgeklopt ei. Doe er de ongekookte rijst bij en kneed het geheel goed door. Vorm er pingpongballetjes van.
- Verwarm wat olie in een koekenpan met een opstaande rand of in een grote juspan. Bak de balletjes naast elkaar tot ze lichtbruin zijn aan alle kanten. Giet er dan 1 liter heet water bij en het sap van 1 citroen. Laat de balletjes op laag vuur koken, drie kwartier, tot de rijst gaar is. Laat ze staan tot etenstijd.
- Verwarm de balletjes en saus apart van elkaar. Klop het tweede ei los en vermeng het met twee eetlepels warme jus. Giet het eimengsel van het vuur af bij de citroenige saus en beweeg de pan goed zodat het ei zich door de saus mengt. Knip er nog wat dille bij en leg de balletjes terug in de saus. Niet meer aan de kook brengen, anders schift het.