Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room

Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room

Smulweb imageSmulweb

Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room, een verrassende combinatie waarvan je zeker wilt smullen. Plet het aardappelkruim grof met de zalm, dille, boter en zure room voor de vulling, overgiet de gevulde aardappels met extra zure room, smakelijk!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm en zure room op tafel.

  1. Boen de aardappels schoon onder koud stromend water en prik ze rondom enige malen in met een vork.
  2. Gaar de aardappels in de magnetron gedurende ongeveer 3 minuten op 600 Watt. Keer de aardappels halverwege een keer om.
  3. Laat de aardappels 5 minuten nagaren. Snijd vervolgens de hoedjes eraf en hol ze uit met een lepel.
  4. Plet het aardappelkruim grof met de zalm, dille, boter en de helft van de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  5. Vul de aardappeltjes met het kruim en overgiet ze met de resterende zure room.
  6. Zet de hoedjes er terug op en je gerecht is klaar! Tip: Je kunt de aardappels altijd even opwarmen in de magnetron voor je ze serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel