Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hollandse appeltaart op tafel.
- Snijd met 2 messen de boter door de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Wrijf dan verder de boter met de vingers totdat het een kruimig mengsel is. Voeg 3/4 van het ei toe. Zet het deeg verpakt in de koelkast.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes. Werk het citroensap erdoorheen. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en 15 g suiker, mengen, voeg de rozijnen toe en meng het nogmaals goed door.
- Maak van 2/5 deeg de bodem. Leg de cirkel voor de bodem om de deegroller in de vorm. Rol de rest van het deeg uit, bekleed de zijkanten en houd wat over voor de bovenkant.
- Doe de appelvulling erin. Maak strookjes en maak hiervan een ruitwerk als bovenkant. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart op 175 graden ongeveer 75 minuten.
- Laat afkoelen en verwijder de rand. Bewaar het in de koelkast als het niet direct gegeten wordt.