Druiven taart

Druiven taart

Smulweb imageSmulweb

Verse druiven in een zoete taart: altijd lekker. Het knapperige deeg past perfect bij het zachte fruit en de lichtzure vulling van crème fraîche en ei. Bestrooi de taart met wat suiker. Dat is nog eens een verwennerij bij de koffie!

120 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Druiven taart op tafel.

  1. Doe 150 gram meel, 80 gram roomboter in kleine stukjes, 50 gram poedersuiker en zout in de kom van een mixer. Mix alles goed door elkaar en voeg water toe en mix tot er een gladde bal deeg ontstaat. (Het deeg kan ook met de hand gekneed worden als dat makkelijker is). Doe de bal in plastic folie en zet deze 1 uur in de koeling.
  2. Haal ondertussen de pitten uit de druiven als deze nog pitten hebben. Doe de druiven in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Meng alles goed door elkaar zodat de druiven overal met boter bedekt zijn. Voeg meel en poedersuiker toe en meng opnieuw. Zet opzij.
  3. Meng in een andere kom het ei en de crème fraîche of slagroom. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een metalen taartvorm in met boter en bestuif met wat meel.
  4. Rol het deeg uit met een deegroller zodat de bodem en randen bedekt zijn en er nog ongeveer 2-3 cm over hangt. Doe de deeglap in de vorm en druk het goed aan.
  5. Prik met een vork op diverse plaatsen het deeg in. Giet nu het ei-roommengsel over het deeg en verdeel de druiven over het hele oppervlak.
  6. Sla nu het overstekende deeg naar binnen zodat er rondom een rand ontstaat die we met het eiwit besmeren. Bak de taart 45 minuten.
  7. Haal de taart uit de oven en laat deze enige minuten afkoelen. Besprenkel de taart met kristalsuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Druiven Taart