Ratatouille

Ratatouille

Smulweb imageSmulweb

Dompel tomaten in heet water en ontvel ze. Kruid de ratatouille met olijfolie, ui, paprika, knoflook, courgette, aubergine, tomaat, tijm, laurier, basilicum, suiker, water en zout en peper. Laat zachtjes stoven totdat de groenten gaar zijn en de tomatensaus wat is ingekookt. De Franse keuken op z'n best!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ratatouille op tafel.

  1. Dompel tomaten in heet water en ontvel ze. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Snipper de ui. Was de courgette en aubergine en snijd ze als laatste (met schil).
  3. Verhit olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg kort daarna de blokjes paprika toe en schep alles om.
  4. Voeg de geperste knoflook toe. Voeg daarna de courgette en aubergine toe en schep om. Voeg 5 minuten later de stukjes tomaat toe.
  5. Voeg kruiden toe en laat zachtjes stoven totdat de groenten gaar zijn en de tomatensaus wat is ingekookt. Voeg eventueel suiker toe en voeg beetje water toe indien nodig tijdens het koken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje