Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rijstsalade op tafel.
- Kook rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in 4 parten. Pel de ui en snijd klein. Laat de maïskorrels en doperwten uitlekken in een zeef. Snijd de augurken in plakjes. Schil de komkommer, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes.
- Doe 1½ eetlepel witte wijn azijn in een grote schaal. Voeg al kloppend 3 eetlepels olie toe. Voeg witte peper, selderij en knoflook toe en roer door.
- Voeg paprikablokjes, tomaatpartjes, ui, maïs, doperwten, augurk, komkommer en selderijblad toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de gekookte rijst toe en schep goed om.