Hartige taart met garnalen

Hartige taart met garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke hartige taart met garnalen. Het bereiden van het deeg is zo gebeurd en laat de smaken in de vulling goed tot zijn recht komen. Serveer met een frisse salade erbij.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 koopmans hartige taartdeeg

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige taart met garnalen op tafel.

  1. Kneed de bakmix met 50 g boter en 1/2 dl handwarm water, met een mixer met deeghaken, in 2 minuten tot een soepel deeg dat van de kom loslaat. Laat het deeg 15 minuten afgedekt rusten. Verwarm de oven voor.
  2. Bekleed de bodem en de helft van de rand van de ingevette springvorm met een dun laagje deeg.
  3. Pel de sjalotjes en snipper ze. Halveer de Spaanse pepers en de paprika. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verdeel de gesnipperde ui, de Spaanse peper, de paprika en de garnalen over de deegbodem. Strooi bij gebruik van de Mexicaanse mix het kruidenmengsel over de vulling.
  4. Klop voor de saus de melk en de eieren schuimig. Voeg de sauspoeder, de geraspte kaas, het geperste teentje knoflook en de peterselie toe. Giet de saus over de reeds gevulde bodem.
  5. Zet de taart iets onder het midden van de oven en bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken