Gekruide appelchutney

Gekruide appelchutney

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zoetzure chutney van appel met kruiden en rozijnen. Perfect om in te slaan voor de wintermaanden. Serveer bij vlees, kaas of als spread op een broodje.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 110 g Krenten
  • 425 g Moutazijn

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gekruide appelchutney op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten in een pan.
  2. Breng langzaam aan de kook tot de suiker is opgelost.
  3. Laat 1 ½ -2 uur zachtjes sudderen en roer af en toe tot de chutney bijna aan de pan bodem gaat zitten.
  4. Zet de chutney in gesteriliseerde potten, zegel ze en zet ze koel weg.
  5. Bewaar de chutney in een koele, donkere kast of koelkast gedurende twee à drie maanden voordat je deze gebruikt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kaas