Christstollen aus dresden

Christstollen aus dresden

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Duits kerstbrood gevuld met rozijnen, krenten, poedersuiker, boter, amandelen, sinaasappel- en citroenrasp en een vleugje rum. Gewoonweg overheerlijk!

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Christstollen aus dresden op tafel.

  1. Maak het deeg en laat het rijzen. Hak de amandel, citroen- en sinaasappelrasp fijn. Meng dit met de rozijnen, rum en krenten.
  2. Zeef de bloem boven de kom. Los de gist op in handwarme melk en suiker en voeg dit toe aan de bloem. Smelt de boter en voeg zout toe. Schenk de boter bij de bloem en schenk ook het gist/melk mengsel bij de bloem. Kneed het deeg en blijf 15 minuten kneden. Voeg de potpourri toe en vorm het deeg tot een bol. Laat het afgedekt een uur rijzen.
  3. Rol het deeg uit met een deegroller tot een lengte van 30cm en maak het in het midden dunner. Klap 1/3 van het deeg terug over 2/3 van het deeg, zodat je twee lagen op elkaar krijgt. Leg het deeg op een ingevette bakplaat. Laat het deeg 60 minuten rijzen op 38 graden.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats de bakplaat met het deeg onder het midden in de oven. Na 10 minuten bakken, de oven terugdraaien naar 180 graden. Bak nog 45-50 minuten. Na 20 minuten bakken, de stol afdekken met aluminiumfolie.
  5. Laat 40 gram boter smelten en meng de poedersuiker met vanillesuiker. Wanneer de stol uit de oven komt, bestrijk het dan direct met boter en strooi het suikermengsel eroverheen. Herhaal dit 2 keer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Bakken