kerst lasagne

kerst lasagne

Smulweb imageSmulweb

Kerst lasagne zoals je die nog nooit geproefd hebt! Met kippenlever, ham en spekjes bereid in een heerlijke tomatensaus. De lasagne wordt opgebouwd in laagjes met kruiden, balmico-azijn, kaneel, nootmuskaat en Grand Italia Besciamellasaus. Plaats in de oven met kaas en pizzakruiden!

120 min bereiden

hoofdgerecht

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Tomatensap
  • 1 el Bieslook
  • 50 g Bechamel Sausmix

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke kerst lasagne op tafel.

  1. was de tomaten en doe ze in de magnetronschaal, giet hierover heet water tot ze onder staan. Doe ze in de magnetron op de warmhoudstand, voor ca. 10 minuten.
  2. snijd de sjalotten fijn, en was de wortelen en bleekselderij.
  3. doe in de grote pan wat olie en verhit dit langzaam. Verwarm de hapjespan en snijd de spekblok in kleine stukjes. Snij ook de ham in fijne stukjes. Vet de drie ovenschalen in met olijfolie. Was de kruiden.
  4. doe de bleekselderij in de hakmolen en vervolgens de wortelen ook. Pel de tenen knoflook.
  5. voeg in de soeppan met de hete olie de fijngesneden sjalotten toe en blijf hierin roeren tot ze glazig zijn, voeg dan onmiddellijk de bleekselderij erbij en roer dit goed om.
  6. tegelijkertijd kun je de spekblokjes op hoog vuur bakken in de hapjespan. Bak ze vooral niet helemaal uit, maar gebruik wel de vetten die vrij komen om aan de andere pan toe te voegen, dat geeft een fijne smaak aan de tomatensaus straks.
  7. voeg de wortelen en twee tenen knoflook uit de pers toe aan de grote pan en roer ook dit goed om. Zet het vuur lager.
  8. inmiddels kun je de hamblokjes bij de spekblokjes doen om daarna het gehakt mee te rullen. Doe alvast wat zeezout, knoflook en vers gemalen peper over het vlees en blijf roeren.
  9. gebruik de hakmolen voor het fijnsnijden van de kippenlever. Voeg dit als laatste vlees toe aan de vleespan en roer ook dit goed om tot alle lever grijs ziet. Doe dan wat balsamicoazijn, kaneel, nootmuskaat en peper en zout toe tot het op smaak is. Houd het deksel op de pan tot de tomatensaus ook klaar is.
  10. voeg de ontvelde en ontpitte tomaten bij de groentenpan, doe als laatste de halve liter tomatensap en bouillon erbij en laat de tomaten stukkoken op hoger vuur. Als dit gelukt is ga je met de staafmixer alles fijn mixen en voeg je peper, zout, balsamicoazijn en de verse kruiden toe. Laat dit voor een half uur inkoken.
  11. gebruik de grote magnetronschaal voor de wisseltruc: doe de helft van het vlees in de schaal en voeg dan de helft van de tomatensaus toe aan het vlees in de hapjespan. Daarna kun je het vlees in de soeppan ook toevoegen. Roer dit nog eens goed om en laat voor een kwartiertje licht sudderen.
  12. zet alles klaar om de lasagne in laagjes op te kunnen bouwen en verwarm de oven voor op 220 graden. Wanneer je lasagnebladen na de lasagnesaus hebt herhaald in laagjes, kun je beginnen met de besciamellasaus te bereiden. Neem 1,5 liter koude melk, pak drie zakjes van Grand Italia Besciamellasaus en doe het erbij. Kook dit tot een papachtige substantie. Doe tegelijkertijd 100 gram geraspte kaas en de pecorino erbij. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  13. giet dit langzaam over de lasagne totdat alles onder de saus staat. Maak de schalen af met de geraspte kaas en strooi wat pizzakruiden erover. Schuif ze in de oven en bak voor ca. 20 minuten! Laat ze afkoelen (liefst een nachtje erover heen) en warm ze dan op in de magnetron of oven.
  14. tijden voor de magnetron per lasagneschaal: 15 minuten op half vermogen dan, 5 minuten op vol vermogen (als je geen verwarm gerechten-stand hebt). OF verwarm de oven voor op 150C (hete lucht) of 180C (oven) en schuif een of meerdere schalen in de oven voor 30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta