Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop

Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke eendenborst met een hartige saus van rode biet en appelstroop. Geserveerd met zachte uienpuree en gestoofde spitskool. Een feestelijk gerecht om van te smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 330 g Zonnatura Bietensap

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Eendenborst met saus van rode biet en appelstroop op tafel.

  1. Snij de uien in ringen en bak in een pan tot ze mooi bruin zijn.
  2. Laat ze met een scheutje water nog even zacht gaarkoken.
  3. Draai het geheel tot een puree met de blender en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil de aardappels en zet ze met een beetje zout op in koud water. Kook de aardappels gaar, giet af en maak puree met de pureeknijper. Breng op smaak met zout, peper, roomboter en het eitje.
  5. Dek de puree af met aluminiumfolie.
  6. Snij de eendenborst kruislings in op de vel kant en bak krokant.
  7. Snij de spitskool en stoof deze met een uitje en een beetje boter gaar.
  8. Leg de eendenborst in de oven en bak 8 minuten op 185 graden. Laat daarna nog 5 minuten rusten op een warme plaats.
  9. Maak ondertussen de saus van het bietensap en een eetlepel appelstroop en bindt af met maïzena.
  10. Doe een schep aardappelpuree op bord, leg daarop de spitskool en dan de eend.
  11. Zet een puntje uienpuree op het bord en werk af met de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen