Cinnabon kaneelrol

Cinnabon kaneelrol

Smulweb imageSmulweb

Iedereen kent de Cinnabon kaneelrol wel, maar wist je dat je deze ook zelf kan maken? Perfect voor bij de koffie op een zondagochtend. Maak het deeg met bloem, suiker, kaneel, melk, eieren en gist in je broodmachine, en laat dit vervolgens 2x uur rijzen. Smeer de boter over het deeg, verdeel bruine suiker en kaneel over het deeg, rol het op en snijd in 12 plakken. Bak de rollen in ongeveer 15 minuten goudbruin, en maak ondertussen het glazuur van poedersuiker, roomkaas, margarine en vanille. Smeer het glazuur over de warme rollen en genieten maar!

60 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cinnabon kaneelrol op tafel.

  1. Doe de ingrediënten van het eerste blok in de broodmachine en laat deze kneden en rijzen tot het deeg 2 keer zo groot is geworden (ongeveer een uur). Haal het deeg er dan uit en laat het 10 minuten rusten op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het deeg uit tot een lap van 40 bij 50 cm.
  2. Smeer de boter over het deeg (vloeibare boter werkt niet, de suiker kan wel gemengd worden met de boter). Verdeel daarna het mengsel van bruine suiker en kaneel over het deeg. Rol het deeg op en snijd in 12 plakken. Leg de plakken plat in een bakblik zodat je de rol ziet. Dek af met plastic folie en laat nog eens een half uur rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de rollen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  4. Terwijl de rollen in de oven liggen, meng je alle ingrediënten van het derde blok om het glazuur te maken.
  5. Smeer het glazuur over de warme rollen zodra ze uit de oven komen. Serveer de cinnabons meteen. Afgekoelde cinnabons kunnen 30 seconden in de magnetron opgewarmd worden. Raadpleeg de genoemde bron voor meer Amerikaanse lekkernijen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden