Vloeibare chocolade kroketten je weet niet wat je proeft

Vloeibare chocolade kroketten je weet niet wat je proeft

Smulweb imageSmulweb

Je weet niet wat je proeft, deze vloeibare chocolade kroketten zorgen voor een heerlijk dessert. Voorbereiden, aanvriezen in de vriezer en frituren. Simpel, lekker en iedereen zal er van genieten!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vloeibare chocolade kroketten je weet niet wat je proeft op tafel.

  1. Maak het beslag: Smelt de chocolade en boter au bain marie. Giet het chocolademengsel in een grote kom, voeg de suiker en eieren een voor een toe en klop tot alles goed gemengd is. Klop de rum en bloem erdoor en laat het beslag afkoelen in de koelkast voor minstens 3 uur of tot het stevig is.
  2. Plaats een kleine hoeveelheid van het chocolademengsel in een spuitzak met een platte mond en spuit repen chocolade op een bakplaat bekleed met bakpapier. Als je geen spuitzak hebt, werkt een plastic zak met een afgesneden hoek ook prima. Doe de chocoladerepen in de vriezer voor ongeveer 30 minuten.
  3. Maak de coating: Doe bloem, eieren en cornflakes in drie afzonderlijke kommen. Dompel de stukjes chocolade onder in de bloem, dan de eieren en daarna de cornflakes. Leg de kroketten terug op de bakplaat.
  4. Bewaar de kroketten in de koelkast voordat je ze gaat frituren. Ze kunnen tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard en kunnen ook goed worden ingevroren. Laat ze dan ontdooien bij kamertemperatuur gedurende ongeveer 1 uur voordat je gaat frituren.
  5. Bak de kroketten: Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem tot 180 graden Celsius. Leg zorgvuldig 4 of 5 kroketten in de hete olie en bak ze terwijl je ze omdraait totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn (1 tot 1-1/2 minuten). Haal de kroketten uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces totdat alle kroketten zijn gebakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken