Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Amuse van bloemkoolroom met spekjes op tafel.
- Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
- Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
- Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
- Pureer het geheel tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
- Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
- Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet.
- Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.