Kabeljauwfilet op italiaanse wijze

Kabeljauwfilet op italiaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze met tomaat, champignons, pancetta en Parmezaanse kaas. Bedekt met een laagje Italiaanse kruiden en gegratineerd in de oven. Serveren met een lekkere salade en gebakken aardappelen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kabeljauwfilet op italiaanse wijze op tafel.

  1. Doe een flinke scheut Tonino blanco of witte wijn, een beetje citroensap en wat knoflookpoeder in een platte ovenschaal zodat de bodem ruim bedekt is.
  2. Bestrooi de kabeljauwfilet (of witvis zoals pangasius of tilapia) aan beide kanten met gemalen peper en zout en verdeel het over de schaal.
  3. Bak de ui en champignons en strooi er tijdens het bakken Italiaanse kruiden over. Bedek de vis met dit mengsel en leg vervolgens de plakjes pancetta of ontbijtspek erbovenop in dezelfde pan.
  4. Leg op elke vis 2 of 3 schijfjes tomaat met wat zout en Italiaanse kruiden.
  5. Op iedere tomatenschijf een "hoopje" Parmezaanse of oude geraspte kaas en wat peterselie.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de vis 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) zodat de kaas een grillkorstje krijgt.
  7. Smul ze!
eet smakelijk