Wildgoulash

Wildgoulash

Smulweb imageSmulweb

Stoofpot van wildpoelet, gebakken met ui, paprika, champignons en zilveruitjes. Kruidig op smaak gebracht met tijm en paprika, afgeblust met een scheut rode wijn en wildfond. Voor de finishing touch een kneepje crème fraîche en wat versgemalen peper. Heerlijk op een koude herfstavond.

120 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Wildpoelet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wildgoulash op tafel.

  1. Pel de uien en snipper ze. Halveer de paprika's en snijd ze zonder zaadjes in stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Borstel de champignons of veeg ze schoon, snijd ze in plakjes en zet ze apart.
  2. Bak de spekblokjes zachtjes uit in een braadpan. Voeg de boter en olie toe en bak het wildpoelet rondom bruin.
  3. Schep de uien, paprika's en knoflook door het vlees en bak nog 5 minuten. Voeg dan de paprikapoeder, tijm, gezeefde tomaten, wijn en wildfond toe. Stoof, met deksel op de pan, zachtjes 1,5 uur.
  4. Schep na 1 uur de champignons en zilveruitjes erdoor.
  5. Maak de goulash af met de crème fraîche en voeg naar smaak versgemalen peper toe.
  6. Bind de saus indien nodig met de allesbinder of maïzena.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Stoofpotje Sauzen