Stifado

Stifado

Smulweb imageSmulweb

Stifado is een Grieks gerecht gemaakt van stoofvlees en uien met een heerlijke saus van kaneel, oregano en rode wijn. In combinatie met tomaten, paprika en knoflook geeft het een authentieke smaak aan dit gerecht. Serveer met vers brood.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stifado op tafel.

  1. Snijd het vlees in delen, niet te klein, en zet het met de fijngehakte ui op het vuur. Draai het meerdere keren tot het bruin bakt. Voeg de paprika in repen toe.
  2. Doe zout, peper en azijn erbij. Sluit de pan een halve minuut. Voeg daarna het tomatensap, knoflook, peterselie, kaneel, oregano, laurierbladeren en peperkorrels erbij.
  3. Vul de saus aan met weinig water en rode wijn. Laat het gerecht zachtjes doorkoken.
  4. Maak ondertussen de uien schoon en strooi er zout op. Bak de uien samen met de Amsterdamse uien. Voeg ze toe aan de stoofpot wanneer het vlees gaar is.
  5. Laat het gerecht sudderen tot al het vocht indikt tot een gebonden saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees