Zuurkool gehaktschotel

Zuurkool gehaktschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zuurkool gehaktschotel met appelmoes, rozijnen en aardappelpuree. Bedekt met dunne appelplakjes, paneermeel en margarine. Een gerecht om zeker in lagen te stapelen. Bak het in de oven gedurende 45 minuten en geniet ervan!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Koriander
  • 200 g Appelmoes 0%
  • 40 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuurkool gehaktschotel op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Bak de tartaar en gesnipperde ui in hete olie rul. Voeg zout, peper, korianderpoeder, knoflook uit de pers en rozijnen toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Stamp de gekookte aardappelen fijn en roer de appelmoes erdoorheen.
  4. Vul een ovenschotel in lagen met gehakt, losgemaakte zuurkool en aardappelpuree. Leg dunne schijfjes appel erbovenop. Bestrooi de schotel dun met paneermeel en verdeel de dieetmargarine in vlokjes erover.
  5. Dek de ovenschaal af en zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
  6. Haal het deksel of folie eraf voor het laatste kwartier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool