- 50 ml Grand marnier
- 2 el gekonfijte gember
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocolademousse met sinaasappel en gember op tafel.
- Smelt de in blokjes gebroken chocolade met het sap van de sinaasappel au bain marie of zet het schaaltje 2 tot 3 minuten op 500 Watt in de magnetron. Roer goed en laat afkoelen.
- Klop de slagroom bijna stijf met de gembersiroop en de Grand Marnier en klop er de gesmolten chocolade door. Blijf even doorkloppen. Schep er de bakgember door.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze in twee porties door de mousse. Verdeel de chocolademousse over dessertschaaltjes of glazen coupes. Zet afgedekt in de koelkast.
- Haal de chocolademousse circa 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Klop voor de garnering de slagroom met de suiker stijf.
- Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes los. Garneer de chocolademousse met een toef slagroom en een partje sinaasappel.