Chocolademousse met sinaasappel en gember

Chocolademousse met sinaasappel en gember

Smulweb imageSmulweb

Een dessert om van te smullen: chocolademousse met sinaasappel en gember. Gesmolten chocolade, slagroom met een vleugje Grand Marnier en de beet van gember komen samen in deze zoete traktatie. Perfect om je gasten mee te verwennen.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Grand marnier
  • 2 el gekonfijte gember

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocolademousse met sinaasappel en gember op tafel.

  1. Smelt de in blokjes gebroken chocolade met het sap van de sinaasappel au bain marie of zet het schaaltje 2 tot 3 minuten op 500 Watt in de magnetron. Roer goed en laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom bijna stijf met de gembersiroop en de Grand Marnier en klop er de gesmolten chocolade door. Blijf even doorkloppen. Schep er de bakgember door.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze in twee porties door de mousse. Verdeel de chocolademousse over dessertschaaltjes of glazen coupes. Zet afgedekt in de koelkast.
  4. Haal de chocolademousse circa 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Klop voor de garnering de slagroom met de suiker stijf.
  5. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes los. Garneer de chocolademousse met een toef slagroom en een partje sinaasappel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Sinaasappel