Sambal badjak

Sambal badjak

Smulweb imageSmulweb

Pittige sambal badjak maken? Dat doe je zelf! Vermaal thuis pepers, sjalotjes, knoflook, kemiri en trassi tot fijne pasta. Voeg olie toe in de pan en het badjak mengsel twee minuten bakken. Na 15 minuten voeg je de rest van ingrediënten toe en kook op zacht vuur. Bak op het einde alles nog 2-3 minuten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 kerimi noten
  • 45 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sambal badjak op tafel.

  1. Maak in een vijzel of keukenmachine een pasta van pepers, sjalotten, knoflook, kemiri en trassi.
  2. Verhit olie in een pan en laat de pasta 2 minuten bakken.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe aan de pasta en kook zachtjes gedurende 15 minuten.
  4. Bak het geheel aan het einde van de kooktijd op hoog vuur nog 2-3 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen