Bosbessenjam

Bosbessenjam

Smulweb imageSmulweb

Zelf bosbessenjam maken is toch wel een favoriet! Ontdek hoe je stap voor stap de lekkerste bosbessenjam maakt die je ooit hebt geproefd!

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Bosbessen Jam

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bosbessenjam op tafel.

  1. Was de bosbessen en verwijder blaadjes, kleine steeltjes en andere ongerechtigheden.
  2. Doe de bosbessen met de geleisuiker in een grote pan. Roer alles goed om en laat een uurtje staan.
  3. Pers de citroen uit. Breng de bosbessen met de suiker en mespunt zout aan de kook volgens de aanwijzingen op het pak geleisuiker.
  4. Voeg op het laatst het citroensap toe.
  5. Verdeel de jam over de lege potten. Draai de deksel dicht en zet de jampotten 5 minuten op hun kop. Laat de jam afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Jam Bosbessen