Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Salade met gevulde rauwe ham met rucola en tomaatjes op tafel.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Roer een dressing van de azijn, olie, peper, honing en reepjes gedroogde tomaat.
- Was de rucola indien noodzakelijk. Haal zoveel mogelijk de grove steeltjes van de rucola.
- Schaaf de pecorino of Parmezaanse kaas in grove stukken (met kaasschaaf of dunschiller). Leg op elke plak ham een bosje rucolasla. Rol de ham op, maar laat de rucola er aan beide zijden iets uitsteken.
- Verdeel de rest van de rucola over de borden.
- Leg op elk bord 3 rolletjes ham. Besprenkel de rolletjes met de dressing. Zorg dat overal evenveel gedroogde tomaat ligt. Verdeel de kaas en de geroosterde pijnboompitten erover.
- Garneer nog met stukjes kerstomaat en eventueel olijven.